Salatalar içerisinde pratikliğinden ve hafifliğinden dolayı en çok sevdiğim ve hemen hemen en sık yaptığım salatadır. Kimi zaman arpa şehriye, kimi zaman yıldız şehriye, kimi zaman da kuskus makarna kullandığım için de, her seferinde farklı bir salata gibi duruyor. İçerisine mayonez veya yağ konmadığından dolayı da içerisine 1 gr. yağ bile girmemiş oluyor ki, şu sıralar diyette olan benim gibiler için ideal :) Bu kadar övdükten sonra bir de gelin kızımızın yüzünü gösterelim değil mi? :)

Malzemeler:

- 1/2 paket şehriye veya nispeten küçük makarna
- 3-4 adet Çengelköy salatalık
- 6-7 adet kornişon turşu
- yarım demet dereotu
- 2 su bardağı yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- tuz


Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencereye su ve bir tatlı kaşığı tuz konularak kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içerisine kuskus makarna ilave edilerek, normal makarna pişirirkinden biraz daha diri olacak şekilde haşlanır. Bu arada salatalık ve kornişon turşular rendelenip sıkılarak suyu çıkarılır. Sarısaklar ezilerek yağurt ile karıştırılır. Dereotu da yıkanarak ince ince doğranır. Hazırlanan tüm malzeme kuskus makarna ile karıştırılarak soğuk olarak servis edilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top