Kolaç Tarifi ile Kabak Kizartmasi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

27 Mayıs 2014 Salı

Kolaç Tarifi ile Kabak Kizartmasi



Yaz gelince kızartmaların da krallığı başlıyor, çoğu sofranın efendisi olarak baş köşeye kuruluyor. Kim ne derse desin kızartmanın tadı da bir başka, ister yoğurt soslu, ister domates soslu hepsi birbirinden güzel oluyor. Kabak kızartmasını da hemen herkes yapıyordur herhalde, bir kere de soda ile deneyin, gerçekten çok nefis oluyor.
 


Malzemeler:

- 3 adet kabak
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz, nane
- kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı: Kabaklar önce ortalarından ikiye, daha sonra da boylamasına 1 cm. kalınlığında kesilerek derince bir kabın içerisine konulur. Üzerine bir şişe soda dökülerek 1 saat kadar bu şekilde bekletilir. Sodada bekletilen kabaklar, hafifçe sıkılarak suyu süzdürüldükten sonra unlanır ve üzeri kızarana kadar kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Normal kızartmaya göre daha açık renkli, dışı çıtır, içi yumuşacık bir kızartma oluyor. Afiyet şeker olsun...


Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages