Kitir Kitir Baharatlı Fırın Patates Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Kitir Kitir Baharatlı Fırın Patates Tarifi

 



Deneme amaçla az miktarda yaptığım, sonrasında ise "bunların arasına kaşar peyniri rendesi de serpiştirebilirim, kekik miktarını biraz daha arttırsam fena olmaz aslında, et yemeklerinin yanına garnitür olarak pek yakışır, azıcık daha ince kesebilseymişim süper olacakmış." gibi düşünce silsilesi yaratan bir aperatif oldu benim için baharatlı fırın patates. Sunum olarak da pek bir afili buldu bizimkiler, benden söylemesi :)

 

Malzemeler:

 

- 4 adet orta boy taze patates

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 diş sarımsak

- tuz, kekik

 

Yapılışı: Taze patatesler iyice yıkanarak kabukları soyulmadan, alt kısmı bütün kalacak şekilde, üst kısmı ise mümkün olduğu kadar ince dilimlenir. Küçük bir kasede ezilmiş sarımsak, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı ve arzu edilen baharatlar çatal yardımı ile çırpılır. Dilimlerin arasına ve çevresine karışımdan sürülerek fırın kabına yerleştirilir. 220 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages