Malzemeler:

Krep için:

- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz

İç Harcı için:

- 100 gr. kaşar peyniri
- 5-6 adet sosis


Yapılışı: Yumurtalar kırılarak çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az sıvı yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. (Hatta yağı yumurta sürme fırçasıyla da sürebilirsiniz, ne kadar az yağ olursa o kadar hafif oluyor.) Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri hafif kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Ayrı bir kapta kaşar peynirleri rendelenir ve sosisler küçük küçük doğranarak ikisi birlikte karıştırılır. Herbir krebin ortasına kaşar&sosis karışımı eşit olarak konularak zarf gibi dört yanından üzerine kapatılır ve 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top