Fırında Sütlaç'ın nasıl yapılacağını adım adım anlatacağız. Daha önce hep restaurantlarda yemişsinizdir. Oldukça başarılı olduğunu söylediler. Bende dün yaptım kıvamı oldukça idealdi. Kıvamı için baştan söylüyorum fırında yapılacak, ikinci önemli husus ise üzeri için yazacağım uygulamayı yapmanız lazım.







Fırında Sütlaç Tarifi

MALZEMELER:



  • 1.5 Su bardağı kadar pirinç (tercihen baldo yada iri taneli)

  • 250 - 400 gr toz şeker

  • 1 Paket Kaliteli Vanilya

  • 1 litre su ( şebeke suyunu tercih etmeyiniz)

  • 3 Yemek K. Pirinç Unu

  • 1 Litre tam yağlı Süt

YAPILIŞI:
Piriçleri yukarıda belirtilen miktardaki suda haşlayınız. pirinçler yumuşamaya başlayınca sütü ve şekeri ilave ediniz.Sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz. 1 bardak su içerisinde pirinç ununu eziniz. Sütün kaynamasına yakın veya kaynar kaynamaz, suyla karışık pirinç ununuda yavaş yavaş ekleyip karıştırınız. 10 dakika kadar da kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. Ateşten almadan önce vanilyayı da ilave ediniz. Şimdi artık ister toprak kaplara isterseniz ısıya dayanıklı cam kaseler koyabilirsiniz. Yaklaşık olarak 10 tane toprak kap çıkıyor. Toprak kapları fırın tepsisine diziniz. Tepsinin tabanına su koymayı unutmayınız ki sütlaçların dibi yanmasın. Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına tepsiyi sürün. Ve sık sık kontrol ederek fazla yanmasını engelleyiniz. Afiyetler olsun

İsteyenler için farklı bir yorumla Fırında Sütlaç Videosu

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top