Evde Tepsi Kumpir Tarifi Bayilacaksiniz - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

22 Mayıs 2014 Perşembe

Evde Tepsi Kumpir Tarifi Bayilacaksiniz



Kadınlar arasında gelenekseldir, sohbetin bir ucu mutlaka "dün akşam ne yaptın veya akşama ne yapacaksın?" sorusuna gelir. Dün Zuzucumla sohbet ederken "akşam tepsi kumpir yaptım çok da güzel oldu." deyince beynimin yemek yapma yetisine sahip tüm hücreleri kumpir diye çığlık atmaya başladılar. Artık çığlık sesleri o kadar çoğalmıştı ki eve gidince yapmak zorunda kaldım:) Ayy ne kadar güzelmiş, yazık olmuş kumpir yapmadan geçen yıllarıma:) Siz de benim gibi; aklına düştümü hiç üşenmeyip, Fizan'da olsa gidip yiyen bir karaktere sahipseniz bu akşam kumpir yersiniz diye düşünüyorum. Şimdiden afiyet olsun...


Malzemeler:

- 6 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr. kaşar peyniri
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2-3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- ketçap ve mayonez
- tuz


Yapılışı: Patatesler derice bir tencereye konularak haşlanır. Haşlanan patateslerin kabukları soyulur ve bir çatal yardımıyla iyice ezilerek püre haline getirilir. Tuz, tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniri patateslere yedirilerek fırın kabına konulur ve 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz minik minik doğranmış turşu, suyu süzdürülmüş mısır, ketçap ve mayonezle arzu ettiğiniz gibi süslenerek, sıcakken servis edilir. Süslemek için damak zevkinize göre garnitür, salam, sosis, çeşitli salatalardan da yararlanabilirsiniz.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages