Lavaş ne güzel bir malzemedir, kahvaltılar için ne güzel bir alternatiftir. Bizim evde daima bir paket lavaş bulunuyor artık, evdeki malzemeye göre ister börek olarak, ister peynirli-cevizli kahvaltılık olarak, ister kapalı pide olarak yapıyorum ve evdeki herkes de severek yiyor. Siz de kısa sürede, misafirlerinizin çok beğeneceği bir lezzet sunmak istiyorsanız buyrun bu güzel tarife...



Malzemeler:

- 2 adet lavaş
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- salam, sucuk, yeşil zeytin (arzu ettiğiniz malzeme)


Yapılışı: Tereyağı eritilerek, lavaşların birer yüzü bir fırça yardımı ile yağlanır. İlk lavaş alınarak yağlanmış yüzü alta gelecek şekilde fırın kabına yerleştirilir. Üzerine kaşar peynirinin yarısı eşit şekilde yayılır. Diğer lavaşın yağlanmış yüzü yukarıya gelecek şekilde üzerine yerleştirilir ve iyice kaynaşması için üzerine bastırılır. Domates salçasının üzerine 2 yemek kaşığı kadar su ilave edilerek yoğun kıvamlı salçalı su hazırlanır. Lavaşın üst yüzüne, hazırlanan salçalı sudan sürülerek üzerine kalan kaşar peyniri serpiştirlir. Diğer tüm malzemeler de aralıklarla üzerine yerleştirilerek 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirilir. Burnunuza gelen güzel kokulardan zaten piştiğini anlayacaksınız, afiyet olsun :)


Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top