Yazın sıcaklarda insanın canı daha çok aperatif, soğuk salatalar çekiyor (en azından benim için öyle :) İster kendiniz için yapın, ister habersiz çıkagelen misafire çay-bisküvi yanında alternatif olarak yapın, İtalyan Salatası tüm hallerde beğeni kazanacaktır.
 
Malzemeler:

- 600 gr. konserve garnitür
- 5-6 dilim macar salamı
- 3-4 adet sosis
- 9-10 adet kornişon turşu
- 4 yemek kaşığı mayonez
- yarım demet dereotu


Yapılışı: Konserve garnitür açılarak suyu iyice süzdürülür. (Eğer konserve kullanmak istemiyorsanız, 2 adet patates, 2 orta boy havuç ve 1 su bardağı bezelyeyi ayrı ayrı haşlayabilirsiniz) Salamlar ince şeritler, turşu ve sosisler minik küpler halinde ve dere oto da ince ince doğranır. Tüm malzemeler geniş bir kasede harmanlanarak servis tabağına alınır. Hepi-topu bu işte, afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top