Afyon ilimizde çok meşhur olan, Afyon'a gidildiğinde mutlaka yenilmesi gelirken hediye olarak getirilen bu güzel milli tatlımız "Ekmek Tatlısı"nın evinizde hazırlayabilmeniz için Etimek Tatlısı olarak Afyonlu bir usta ile sizler için nasıl yapılacağını konuştum. Ve kendisi yaparken seyrettim. Ve eve gelince malzemelerimle hazırladım. Umarım beğenirsiniz.







Krem Şantili Etimek Tatlısı

MALZEMELER:



  • 15 tane dilimli Tuzsuz Ekmek

       Şerbeti İçin:



  •   2 Su Bardağı Su

  •   2 Su Bardağı Toz Şeker     
       Kaymağı İçin:



  •   1 lt taze tam yağlı süt

  •   6 Yemek K. Toz Şeker

  •   1 Pkt iyi kalite Vanilya

  •   1 Yemek K. Tuzsuz Tereyağı

  •   6 Yemek K. Elenmiş Un

  •   2 Yemek K. kadar Mısır Nişastası

       Süsü İçin:



  •   1 Pkt İyi Kalite Krem Şanti

  •   200 ml Süt

  •   Antep Fıstığı, Badem gibi tercih edebileceğiniz malzemeler


YAPILIŞI:
İkişer bardak sıcak su ile toz şekeri ufak bir tencereye alarak kaynatmaya başlayalım. Kaynama başladıktan sonra 4 - 5 dk kısık ateşte kaynatma işlemine devam edelim. 5 - 10 dk dinlensin.






Etimek Tatlısı Malzemeleri
15 adet dilimli tuzsuz ekmeği borcama koyalım. Şerbeti ekmeklerin üzerine eşit ve doyurucu bir şekilde üzerine dökelim. Şerbet emerken ekmekler, Bu arada Kaymağını (muhallebisini) yapma işlemine geçelim.
1 lt süte tuzsuz tereyağını ve vanilya hariç bütün malzemeleri üzerine ekleyelim. iyice çırparak ve sık sık karıştırarak orta ateşte kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra tuzsuz tereyağını ve vanilyayı üzerine dökelim 3 - 4  kadar karıştırma işlemine devam edelim. Bir 5 - 10 dk dinlenmeye bıraktıktan sonra kaymağını ekmeklerin üzerine döküp, eşit kalınlıkta düzeltelim.
Krem Şantiyi üzerine dökmeden önce iyice soğutup, dinlendirelim. Soğutmadan krem şantiyi dökerseniz krem şanti eriyeceği için güzel görüntü çıkmaz. Krem şantiyi üzerine döktükten sonra üzerini streçleyip en az 6 saat kadar dinlenmeli. Servis ederkende üzerine badem ceviz gibi malzemeler koyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top