Ülkemiz her alanda dünyaya örnek olacak kültür hazinelerimiz  var. İl il, şehir şehir gezsek yine yazmakla bitiremeyiz. Bizlerde ucundan bucağından tutarak ülkemizin yemek kültürünü tanıtma çalışmaları yapma kara aldık. Sizlere bugün Erzincan ilimizde oldukça meşhur lokum tarifini anlatacağız. Zaten yapım malzemeleri neredeyse her evde bulunur. Erzincan Kıtır Lokum Tarifi yapımı da oldukça basittir. Malum yöresel yemek olduğu için her damağa hitap etmeyebilir. Bunu önlemek için, ağızlarınızda daha hoş rayiha bırakmak için size bazı tavsiyelerimiz olacaktır. Kıtır kıtır olmamasını istiyorsanız krem şanti yada çikolata sosu kullanabilirsiniz.







Erzincan Kıtır Lokumu
MALZEMELER:



  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 Paket Margarin

  • 2 Çay bardağı sıvı yağ

  • 200 gr toz şeker

  • 1 adet orta boy yumurta

  • Yeterince ElenmişUn

YAPILIŞI:
Margarinle az erittikten sonra şekeri üzerine koyup, sıvı yağı yoğurdu ve yumurtayı üzerine ekleyip tektar yoğuralım. İyice yoğrulduktan sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu üzerine ekleyip tekrar yoğruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edelim. Oluşan karışımı yağlanmış tepisye yada borcama koyarak düzleyiniz. Borcama yağ sürmeyiniz. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırına tepsinizi yada borcamınızı koyabilirsiniz. Üzeri kızarınca çıkarabilirsiniz. Ilıkken kesip servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top