Demirhindi Serbeti Nasil Yapilir - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Mayıs 2014 Perşembe

Demirhindi Serbeti Nasil Yapilir

Osmanlı Mutfağının belki de en meşhur şerbeti olan DEMİRHiNDİ ŞERBETİ nin yapımını hep beraber öğreneceğiz.



FAYDALARI:



  • Kansere karşı etkisi bilimsel olarak ispatlanmıştır. Çünkü içerisinde bol miktarda antioksidan madde içerir.

  • B vitamin grubundaki çoğu vitamini, Karoten ve C vitaminini içerisinde bulundurur.

  • Ateş düşürücü özelliği vardır ve tabiî ki soğuk algınlığına birebirdir.

  • Kolestrolü dengeler.

  • Gargara yapılırsa boğaz ağrısına iyi geldiği gözlenmiştir.

  • Cildinize parlaklık verir, kuruluk nem dengesini iyi ayarlar.

  • Mide ağrısı çekenler için birebirdir. Bir hassa reflüsü olanlar için.

  • Ve bunun gibi bir sürü madde sıralanmaktadır.


MALZEMELER: Lütfen bu sağlık deposu şerbet malzemelerini iyi kalitede satın alınız.



  • ½ kg demirhindi

  • 1 tane zencefil kökü

  • 2 tane zerdeçal kökü

  • 2 adet çubuk tarçın

  • 8-9 adet karanfil

  • 4-5 tane yeni bahar

  • 4-5 tane kakule

  • 250 ml saf gül suyu

  • 220 gr rezene

  • 25 gr anason

  • 250 gr rendelenmiş muskat cevizi

  • Ve 3 litre kaliteli su (şebeke suyu tavsiye edilmez)





YAPILIŞI:


  • Demirhindi meyvesinin 1 gece evvelinden 1 lt ılık suda bekletilmesi gerekmektedir.

  • Suda bekletilen meyve suyuyla beraber kaynatılacak yeterince büyük bir kapa konur ve içine su, gülsuyu ve de muskat cevizi hariç diğer baharatlar iyice yıkandıktan sonra kaba konulur.4

  • Çok az ıstılıp karıştırıldıktan sonra rendelenmiş muskat cevizi, gül suyu ve 3 lt suyu kaba koyarsınız.

  • İlk yarım saati yüksek sonraki 1.5 saat düşük ateşte kaynatılır. Tabii bu esnada zaman zaman karıştırınız.

  • Soğumaya ve dinlemeye bırakınız. Ekşi tatlı olacağı için pekmez veya bal ekleyebilirsiniz bu aşamada.

  • Tamamen dinlenip soğuduktan sonra bir tülbent yardımı ile süzüp cam kavanozlara, sürahilere koyup buz dolabınızda muhafaza ediniz.

  • İçmek istediğiniz zamanlarda az bir şey sulandırabilirsiniz. Ve tabiiki soğuk içilmesi tavsiye edilir.

  • Servis ederken içine küp buz, limon dilimleri de koyabilirsiniz bardağa.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages