Şimdi size vereceğim tarif için bir soru sorsam, desem ki; hem salata, hem börek, hem meyva iftar için nasıl olur? Hatta sorumuzu biraz daha genişletip tüm bunları tek bir tabakta sunsak nasıl olur desem? Ben kendi adıma çok iyi olur derim, zaten çilek dressing soslu, kızarmış hellimli şeftali salatasını yersek öğünü de başarı ile atlatmış oluruz öyle değil mi? Hem ekşi-tatlı sosu çok lezzetli, çok çok hafif ve ilginç bu aperatifi bir kerecik deneyin derim, karlı çıkan siz olacaksınız :)

Malzemeler: (Kişi başı)

- ½ adet şeftali
- 2 adet 12 cm eninde kesilmiş baklava yufkası
- 1 dilim hellim peyniri
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- süslemek için yeşillik

Çilek Dressing Sos İçin:

- 5-6 adet çilek
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- çeyrek limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- tuz, karabiber


Yapılışı: Çilek dressing sos için; çilekler yıkanarak sap ve yaprakları temizlenir. Rondoya alınan çileklerin üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı, elma sirkesi, çeyrek limonun suyu, tuz ve karabiber ilave edilerek hep birlikte parçalanır ve akışkan kıvamlı çilek dreessing hazırlanır. Yarım şeftali ortadan ikiye kesilerek çekirdeği çıkartılır ve kızgın, yağsız tavada arkalı önlü kızartılır. Kızaran şeftalinin üzerine tereyağı ve nar ekşisi de eklenerek birkaç dakika daha şeftali ile çevrilir. Başka bir tava daha alınarak ısıtılır. Isınan tavaya hellim peyniri alınarak arkalı önlü kızartılır. Kızaran hellim 2 kat olarak baklava yufkasına sarılır, 3-4 kere üzerinden katladıktan sonra fazla gelen kısım kesilir. Baklava yufkasına sarılmış olan hellim tekrar tavaya alınarak az yağda arkalı önlü kızartılır. Servis tabağına önce şeftali konularak üzerine baklava yufkasında hellim konulur. Çilek dreessing sos üzerinde gezdirilerek yeşilliklerle süslenerek servis edilir.


Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top