Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana Tarşifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Buğdaylı ve Mısırlı Kaygana Tarşifi

type='html'>
Gelelim Siemens Ev Aletleri ile Lezzet Akademisi'nde yaptığımız lezzetlere :) Daha önceki postumda bizim evde kaygana (krep) ne kadar sevildiğini yazmıştım. Eğer birkaç ek malzeme ile lezzeti daha da derinleşmiş, görselliği de artmış bir kaygana istiyorsanız, o zaman bu tarif tam size göre :)

Malzemeler:

- ½ su bardağı haşlanmış buğday
- ½ su bardağı haşlanmış mısır
- 1 çay bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber

Yoğurt Sosu İçin:

- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak- tuz


Yapılışı: İlk olarak yoğurt sosunu yapmak üzere, sos için gereken tüm malzemeler uygun büyüklükte bir kaba alınarak iyice karıştırılır. Servis ederken kullanılmak üzere hazırlanan sos buzdolabında bekletilir. Kaygana için; yumurta, süt ve tuz birlikte iyice çırpılarak içerisine haşlanmış buğday, mısır ve karabiber ilave edilir. Tavanın zemini yağlanarak (bizler Siemens teppanyaki ocağın üzerini bir fırça yardımı ile yağladık) çırpılan yumurta karışımından küçük bir kepçe ile alınarak dökülür. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüz çevrilerek pişirilir. Pişen krepler servis tabağına alınarak yoğurt sos eşliğinde servis edilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages