Vakit artık buzlukta ne var ne yok bitirme vaktidir. Önce yarım yarım kalan dondurmalardan başlandı, bitirene kadar aman nasıl zorlandık bilemezsiniz :) Sonra et suyu için kemikler kaynatıldı, buzdolabı epey bir ferahladı. Şimdi de sıra son iki poşet dondurulmuş bezelyeye geldi. Poşetlerden biri bezelye piyazına kurban gitti, diğeri henüz beklemede, tavuklu bir bezelye yemeği iyi gidecek herhalde :) Başlasın bahar temizlikleri...
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet salatalık
- 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
- yarım demet taze soğan
- yarım demet dereotu
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz


Yapılışı: Bezelyeler çok yumuşayıp formunu kaybetmeyecek kadar haşlanır veya konserve bezelye kullanacaksanız suyu iyice süzdürülür. Haşlanmış bezelye, küçük küpler halinde doğranmış salatalık, ince dilimlenmiş yeşil dolma zeytin, incecik kıyılmış taze soğan ve dereotu salata kabına alınarak kabaca karıştırılır. Ayrı bir sos kasesinde limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz iyice karıştırılır. Hazırlanan sos, salata üzerine dökülerek ser vis edilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top