Baklava Yufkasında Patates Püreli Börek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Baklava Yufkasında Patates Püreli Börek



Baklava hamuru denen mucizevi hamurlar var ya, biz hanımların kurtarıcısı hani :) Çıtır börek istediğimizde, yendiğinde çıt-çıt ses çıkaran tatlılar yaptığımızda veya kahvaltı için sıcak birşeyler yapsam dediğimizde hemen imdadımıza yetişiyor.  Çoğunluk olarak fırında, yufka katları arasına yağ sürerek börek olarak yaptığım hamurları bu kez aralarına su sürüp kızartarak kullandım, sonuç yine çok güzel. Bir nevi yalancı patates kroket de diyebiliriz tarif için, ama ister 5 çayına, ister kahvaltıya, ister akşam yemeğinde etin yanına çok iyi gidiyor inanın...

Malzemeler:

- 6 adet hazır baklava yufkası
- 3 adet patates
- 8-10 dal maydanoz
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı: Patatesler haşlanarak iyice ezilir, püre haline getirilir. İçerisine incecik kesilmiş maydanoz, tuz ve karabiber de ilave edilerek karıştırılır. Baklava hamuru alınarak düz bir zemin üzerine serilir. Üzerine fırça yardımı ile su sürülerek diğer hamur üzerine kapatılır. İkinci hamurun da üzerine fırça ile su sürlerek üçüncü hamur serilir. Hazırlanan patates püresinin yarısı, hamurun kısa kenarına boylu boyunca konularak sıkı bir rulo yapılır. Diğer 3 baklava hamuruna da aynı işlem uygulanır. Rulolar yaklaşık 5-6 cm boyunda kesilerek 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Servis yapmadan önce bol kızgın yağda, altın rengini alana dek kızartılır ve sıcak olarak servis edilir.

Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages