Arpacık Soğanlı Mıhlama Tarifi Deneyin Mutlak - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Arpacık Soğanlı Mıhlama Tarifi Deneyin Mutlak



Bugün değişik bir tarifim var sizlere. Mıhlama kahvaltıda mı seviyordunuz, bu halini bir deneyin, akşam yemeğinde de çok seveceğinize eminim :) Aslında mıhlama klasik bir lezzet, ancak üzerine arpacık soğanlı bir ilave yaptığınızda çok ama çok farklı bir lezzet elde ediyorsunuz. Denemekte fayda var, zarar yok siz ne dersiniz?

Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu
- 100 gr. tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 150 gr. çeçil peyniri
- tuz

Balzamikli Arpcık Soğan:

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gr. arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı balzamik sirkesi
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 adet kurutulmuş domates
- tuz, karabiber, taze biberiye


Yapılışı:  İncecik doğranmış sarımsak, balzamik sirke, bal, biberiye yaprakları, kuru domates ve baharatlar, ortadan ikiye kesilmiş arpacık soğanları ile harmanlanır. Küçük bir fırın kabına konularak, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında soğanlar yumuşayıncaya dek (yaklaşık 30 dakika) pişirilir.

 

Mıhlama için, tereyağı derince bir tavaya alınarak eritilir. İçerisine mısır unu eklenerek hafif kahverengi alana dek kavrulur. Sıcak su ilave edilerek su çekene dek sürekli karıştırılır. Çeçil peyniri ince ince didiklenerek en son olarak içeriseine yedirilir ve ocağın altı kapatılır. Sercis tabağına alınarak arpacık soğanlar da ilave edilerek servis edilir.






Türk Mutfağının En lezzetli resimli yemek tarifleri ile bayanlar evlerinde damak tadlarına hitap eden, türk ve dünya mutfağından seçme kolay tarifler ile yemek pişirmenin püf noktaları tümü ile sizler için sitemiz sofra yemek tarifleri olarak paylaşıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages