Şalgam suyunda pişen bulgur salatası, tatilde tadılan değişik tatlardan biri olarak hemen ilgimizi çekti tabii. Bahseden arkadaşım da sağolsun hemen yapıp getirdi, biz de böylece bu lezzetli ve pembe rengi ile sofralarda hemen dikkati çeken salatayı denemiş olduk. Bundan sonraki ilk misafir sofrasına yapılacaklar listemde kendiler :)

Malzemeler:

- 1½ su bardağı yemeklik iri bulgur
- ½ lt. şalgam suyu
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- yarım demet dereotu
- 8-10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı: Küçük bir tencereye bulgur ve şalgam suyu konularak bir taşım kaynatılır. Kaynayan bulgur ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler ince kıyılarak harmanlanır. Soğumuş ve şişmiş olan bulgur, ince kıyılmış harca ilave edilerek karıştırılır ve servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top