Misafirler 3 renkli börek tarifi, oldukça kolay gözleri okşayan, damağa haz veren bir çeşit börektir. Bu konuda İstanbul'un en meşhur börek ustası Sarıyer Börek Evinin usatası Sayın İlber Öztürk ile beraber çalışma içerisene girilmiştir. Sizler için resimli anlatımda yaptık.



MALZEMELER:




  • 4 tane iyi kalite hazır yufka

  • 6 tane orta boy patates

  • ½ kg iyi tizlenmiş ıspanak

  • 1 yumurtanın sarısı, üzerine sürmek için

  • Ve tuz ( az olamsını tavsiye ederiz)


Yufları ıslatmak için:



  • 1 su bardağı yoğurt

  • ½ su bardağı yağ

  • ½ su bardağı su




YAPILIŞI:

Patates suda yeterince haşlanıp, tuz ile ezersiniz. Havuçlar ve ıspanaklar doğrandıktan sonra ayrı kaplara alınıp ölmesi için kavrulur. Sıvı yağ, süt ve de yoğurt beraber çırpılır.




  • İlk yufkaya patates alınır, rulo haline getirilir.

  • Diğer rulolar içinde ayrı ayrı yufkaya konulup, teker teker rulo haline getirilir.

  • Burası önemli bütün oluşan rulolar üst üste konur (üçgen haline alacaktır). Ve büyük ruloyu elde edersiniz.

  • Büyük rulonun üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürersiniz.

  • İster önce ister servis halinde dilimleyebilirsiniz büyük ruloyu.

  • Az yağlanmış ve altına yanmaz kağıt konulmuş fırın tepsisine dilimlenmiş veya tek parça halinde ki büyük ruloyu koyarsınız.

  • 180 derecede yarım saat pişirilir.




0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top