İçindekiler daha iyi gözüksün diye kaşıkla havaya kaldırmıştım ama becerememişim :)) İçinde kereviz, patates , pırasadan oluşan bir kış türlüsü. Ama son derece lezzetli. Kereviz yemeğini zorla yiyen (salatasına bayılan ) oğluşum bile bayıla bayıla yedi.



Malzemeler:



  • 1/2 kereviz (yada küçük kereviz)


  • 1 demet pırasa


  • 2 adet patates


  • Bunda yok ama ben 2. yaptığımda havuçta koydum. 1 adet büyük


  • 2 adet portakalın suyu


  • 1 orta boy soğan


  • Üstüne sarımsaklı yoğurt, pul biber, bol nane

Yapılışı:



  1. 3 kaşık zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanınızı ve yuvarlak yuvarlak kestiğiniz havucu kavurun. Üstüne 3-4 cm. kestiğiniz pırasalarınızı, yuvarlak yuvarlak kestiğiniz patateslerinizi ve kerevizlerinizde atın. Üstüne 2 adet portakalın suyunuda koyup, sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.


  2. Yemeğiniz soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir güzel karıştırın. Üzerini pul biber ve nane ile süsleyin. Mıımm nefis

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top