O kadar çok tarif birikti ki. Hangi arada , nasıl yazsam bilemiyorum. Bir ara yazarım inşallah. :))



Bu tarif arkadaşım Pevin'den. Benim gibi kabaktan ne yapacağını bilemeyenler için bulunmaz nimet. Çokta lezzetliydi. İki kere yeme fırsatı buldum. Bir kere Pevin'lerde, bir kere de Gölyazı'da iftar yaptık o zaman. Hem kolay, hem de lezzetli. Tavsiye ederim. Gölyazı'nın fotolarını da sizinle paylaşacağım.






Malzemeler:


  • 1 kilo kabak

  • 3 adet orta boy havuç

  • bol dereotu

  • 3-4 diş sarımsak

  • zeytinyağı

  • tuz,
Yapılışı:


  1. Havuçları soyup, çubuk şeklinde kesiyorsunuz. Zeytinyağında çeviriyorsunuz. Havuçların rengi değişecek.

  2. Kabakları tırtıklı soyup , verev kesip havuçların üstüne atın. İnce ince doğranmış sarımsağı ve tuzunu katıp kavurmaya devam ediyorsunuz. Kapağını kapatıp , altını kısıp, kabaklar pişene kadar ocakta tutuyorsunuz.

  3. Dereotunu doğrayıp , üstüne serpiyorsunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top