Taze fasulye yemeğini severmisiniz ? barbunyayı peki ? Biz ailecek her ikisini de severiz. Gerçi yazın her hafta taze fasulye pişirince Ata biraz arıza çıkarırsada :))



Hürriyet gazetesinin pazar ekinde görmüştüm. Aslında bilinen bir yemekmiş ama ben bilmiyordum. Her ikisinin de yer aldığı bu lezzet ise gerçekten çok güzel oluyormuş.

Herkese tavsiye ederim.

Malzemeler:


  • 1 kilo taze fasulye

  • yarım kilo barbunya

  • 1 büyük soğan veya 2 adet orta boy soğan

  • 2 büyük domates ( kışın 1 su bardağı dolusu domates suyu )

  • 2-3 diş sarımsak, tuz , 2 adet kesme şeker

Yapılışı



  1. Kuru soğanları ymeklik doğrayın. Sarımsaklarıda 2'ye 3'e bölün. Zeytinyağında kavurun. İçine şekeri ve tuzunu atın. Küp küp doğradığınız domatesleri de atın. Kavurmaya devam edin.


  2. Yıkayıp temizleyip 3 parmak genişliğinde doğradığınız fasulyeleri de atıp kavurmaya devam edin.


  3. Fasulyelerin rengi hafif rengi dönünce üzerine yaklaşık 2 su bardağı su ekleyip barbunyaları da ilave edin. (Ben barbunyaları ayrıca haşlamıyorum. Bazıları koyu renk suyunu çıkarmak için 10 dakika başka bir yerde haşlayabiliyor. ) İsterseniz düdüklüde pişirebilirsiniz. Ben fasulyeyi düdüklüde pişirmeyide tercih etmiyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top