Zeytinyağlı Enginar - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Şubat 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar

Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki zeytin yağlı yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik zeytin yağlı tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.

Enginar mevsimi geldi!!! Artık bu faydalı sebzeyi bol bol yiyebileceğiz. Ben garnitürlüsünü yaptım çünkü en çok bunu seviyorum. Ama ayıklayıp arpacık soğanla kavurup pişirdiğiniz iç baklayla ya da favayla da yapabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde bu şekilde de pişirmeyi düşünüyorum, yani bunların tarifine de yer verebiliriz.

Malzemeler:
5 adet soyulmuş enginar
1 yemek kaşığı un
½ limon suyu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet konserve garnitür
½ yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Enginarları içine un ve limon suyu koyup karıştırdığınız suda yumuşayana kadar haşlayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırır. Garnitürü ve tuzu koyup çevirin. 1,5-2 çay bardağı su ilave edip haşlanmış enginarları ters bir şekilde üstlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15dk. kadar kısık ateşte pişirin. Altıı kapatmadan hemen önce şekeri serpin. Soğuduktan sonra enginarları servis tabağına dizip içlerine garnitürleri pay edin ve dereotu ile süsleyip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages