Tuzlu Kurabiye Lezzet Tarifi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Şubat 2014 Cuma

Tuzlu Kurabiye Lezzet Tarifi 2014

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen kurabiye tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.





 

 

 

Malzemeler:

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır.)

125 gr. oda sıcaklığında margarin

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep

yarım limonun suyu ya da 1 yemek kaşığı sirke (Kıyır kıyır bir kurabiye için sirkeyi tavsiye ederim.)

aldığı kadar un

 

Yapılışı :

2 su bardağı kadar un yoğurma kabına alınır; margarin bıçakla kesilerek una yedirilir, diğer malzemelerde eklenip aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. İstenilen kurabiye şekli verilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu, susam, vb. serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

 

Not : Ben hamurun yarısına pul biber ekleyerek acılı yaptım, isteyen bu şeklide de deneyebilir.

 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages