Hani pazarda fasulye gibi dururda içindeki bezelyeler minicik miniciktir. İşte bu bezelyenin yemeği gerçekten çok lezzetli oluyor. Sanki yemeğe şeker katmışsın gibi. Ben de mevsiminde mümkün olduğunca pişirmeye çalışıyorum. Sarımsaklı yoğurtla da servis yapıyorum




Malzemeler:



  • Bir kilo taze bezelye

  • 1 büyük baş soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı domates suyu

  • 1 üyüık boy havuç

  • Tuz , 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:



  1. Bezelyeleri yıkayıp ve uçlarını koparıp, eğer büyüklerse ikiye , büyük değillerse kesmeden tenceye koyuyoruz.

  2. Yemeklik doğradığımız soğanı, ince ince kestiğimiz sarımsağı, yuvarlak yuvarlak doğradığımız havucu, domates suyunu ve tuzunu da koyup üstüne hafif gececek kadar su koyuyoruz.

  3. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra, -bezelyeler pişene kadar- ocağın altını kapatıyoruz. Üstüne iki kaşık zeytinyağımızı katıp karıştırıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top