Taze Bezelye Diblemesi - Meze Yemek Tarifi 2014 - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

Taze Bezelye Diblemesi - Meze Yemek Tarifi 2014

 


 

 

Taze bezelyeyi ben bayılırım. Allah'tan evdeki herkeste çok seviyor. Bu dible hali :) Deneyin seveceksiniz.

 

Burada da taze fasulye diblesi var:

 


?Malzemeler:




  • 1 kilo taze bezelye


  • 1 su bardağı pirinç


  • 2 orta boy domates


  • 1 büyük boy havuç


  • 1 büyük boy kuru soğan


  • zeytinyağı, tuz


Yapılışı:




  1. Pirinci ılık suya bastırın. Yaklaşık 20-30 dk. bekletin.


  2. Soğanı yemeklik havucu yuvarlak yuvarlak doğrayın, zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Dometesleride yemeklikden daha küçük küçük doğrayın. Soğanların üstüne atın yumuşayıp suyunu versinler.


  3. Bezelyelerin uçlarını kavurun, 2 parmak genişliğinde kesin. Domateslerin üstüne atın. 1 çay bardağıda su ekleyin . Bezelyeler yumuşayınca yani pişince pişince üstüne pirincinizi ve 1'e 1 ölçüde kaynamış suyunuzu ekleyin. 1 su bardağı pirinç için 1 su bardağı su ekleyin yani. Pirinciniz suyunu çekene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages