Brüksel lahanasını ilk yaptığımda hiç güzel olmamıştı. Bunun 3 nedeni vardı:
1) Diplerini kesmemiştim.
2) Üstünden 2 taç yaprak almamıştım.
3) Çok pişirmiştim.Erimişti.

Artık yaptıklarım güzel oluyor. Bu aralar haftada bir kere mutlaka yapıyorum. Evdekiler özellikle eşim çok severek yiyiyor.

Malzemeler:


  • Yarım kilo brüksel lahanası

  • 2 adet portakal

  • 1 büyük boy soğan ve 3-4 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:


  1. Dip kısımlarını bıçakla kestiğiniz ve 2 taç yaprağını ayırdığınız lahanaları sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.

  2. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağıda 2-3'e ayırın ve zeytinyağında kavurun.

  3. İçine brüksel lahanalarını atın ve üstüne de portakal suyunu dökün. Önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika yaklaşık 20 dakika pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top