Portakalli Brüksel Lahanasi - Full Yemek Tariflerim - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Şubat 2014 Pazartesi

Portakalli Brüksel Lahanasi - Full Yemek Tariflerim


Brüksel lahanasını ilk yaptığımda hiç güzel olmamıştı. Bunun 3 nedeni vardı:
1) Diplerini kesmemiştim.
2) Üstünden 2 taç yaprak almamıştım.
3) Çok pişirmiştim.Erimişti.

Artık yaptıklarım güzel oluyor. Bu aralar haftada bir kere mutlaka yapıyorum. Evdekiler özellikle eşim çok severek yiyiyor.

Malzemeler:


  • Yarım kilo brüksel lahanası

  • 2 adet portakal

  • 1 büyük boy soğan ve 3-4 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:


  1. Dip kısımlarını bıçakla kestiğiniz ve 2 taç yaprağını ayırdığınız lahanaları sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.

  2. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağıda 2-3'e ayırın ve zeytinyağında kavurun.

  3. İçine brüksel lahanalarını atın ve üstüne de portakal suyunu dökün. Önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika yaklaşık 20 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages