Bir kere gittiğimizde Vechiye yengem yapmıştı. Çok beğenmiştim ve çok da kolay gelmişti. Ben de sık sık yapar oldum. Evde yufkam yoksa hemen bundan yapıveriyorum.

Bizim evde zeytinyağlı ıspanak yemeği ile kıymalı ıspanak yemeği kavgası oluyor. Ben kıymalı ıspanak yemeğini çok sevmiyorum. Evimin erkekleride zeytinyağlı ıspanak yemeğini çok sevmiyorlar. Ben de 2'ye karşı 1 kaybediyorum :)) Ispanaklı börek ve pide ile onları kandırıyorum. :))



Malzemeler:



İçi için:



  • 1/2 kg. ıspanağın yaprakları


  • 1 büyük havuç


  • 1 büyük soğan


  • istenirse 1 kaşık salça (ben pek koymam)


  • tuz, karabiber ve istenen baharat

Hamuru için :



  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)


  • 125 gr margarin veya tereyağ


  • 1 aida bardağı sıvı yağ


  • 1 adet kabartma tozu


  • 1 bardak yoğurt


  • 4 bardak un ( az gelirse biraz daha ilave edersiniz)


  • üzerine Çörek otu, susam , haşhaş tohumu
Yapılışı:


  1. İçini hazırlamak için önce soğanları yemeklik doğrayıp, havuçları da rendeleyip zeytinyağında öldürün. Üstüne yıkanmış doğranmış ıspanak yapraklarını atın. Tuzunu , karabiberini ve baharatını katıp ıspanak suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.

  2. Unu havuz yapıp, yoğurt, yumurta, yağı katıp elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Yağlanmış tepsinin üstüne elinizle açtığınız hamurun yarısını yerleştirin. Hamurun üstüne malzemenin tümünü bir güzel bölüştürün. Hamurun ikinci yarısını elinizle veya merdane ile diğerinin boyutuna kadar getirip, hamurun üstünü kapatın. Ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve ister çörek otu, ister susam , ister haşhaşla veya hepsiyle birlikte süsleyin. 170 derecede sanıyorum 30 dakikada üstü kızarıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top