Patlıcanlı Gül Börek Tarifim 2014 Resimli



Bu aralar benim kusura bakmayın. Acayip yoğun bir döneme girdim. Bloğumla ve blogger arkadaşlarımla ilgilenemiyorum. Bunu daha sonra telafi edeceğim.



Bu börek gerçekten nefis nefis olmuştu. Mutlaka deneyin.



Malzemeler:



İçi için:



  • 1 kg patlıcan


  • 7-8 adet biber


  • 1 adet büyük boy kuru soğan


  • 3-4 adet domates


  • tuz, pul biber, istenen baharat

Böreğin sıvısı: 2 yumurta, 1 aida çay bardağı sıvıyağ, 1 aida çay bardağı süt,



  • 5 adet yufka

Yapılışı:



  1. Öncelikle böreğimizin içini hazırlıyoruz. Zeytinyağında yemeklik doğradığımız biberleri ve soğanları kavuruyoruz. Patlıcanları komple soyuyoruz. Küp küp doğradığımız ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızıda atıyoruz. En sonda yine kabuklarını soyduğumuz ve küp küp doğradığımız domatesleri atıyoruz. Tuzunu baharatını atıyoruz. Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.


  2. Yufkaları dörde bölüyoruz. Bir yumurta sarısını böreklerin üstü için ayrıyoruz. Böreğin sıvısını karıştırıp, dörde böldüğümüz yufkanın üzerine kaşık yardımı ile sürüyoruz. Malzemeyi geniş kenara koyup, sigara böreği gibi sarıp, kenarlarından tutp yuvarlayarak gül şekline getiriyoruz. Tepsimize dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 170 derece 35-40 dk üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top