Patatesli Gül Böreği - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Şubat 2014 Pazartesi

Patatesli Gül Böreği

Bugün sizlere yepyeni börek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik patatesli gül böreği tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.



Bu aralar gelenim gidenim çok oluyor, ben de bu sefer gül böreği yapayım dedim. Patatesi çok sevdiğim için bunu da patatesli yaptım.



Malzemeler: (12 adet için)

3 adet hazır yufka
4 adet orta boy patates
2 adet soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Susam - Çörekotu

Öncelikle patatesleri bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayın. Hafif kısık ateşte 2 yemek kaşığı yağ içerisinde soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada haşlanan patatesleri soyup,içine tuz atın ve bir çatal yardımıyla iyice ezin. Kavrulmakta olan soğanların içine salçayı ekleyip iyice yedirin. Daha sonra bu karışımı ezdiğiniz patateslerin içine döküp karıştırın. Böreğin içi hazır. Yufkaların her birini dörde bölerek 12 parça elde edin. Diğer taraftan bir kasede hazırladığınız 3 kaşık sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yumurtayı karıştırın. Her parçanın üstüne yoğurtlu karışımdan sürün, sonra ise hazırladığınız içten yeterince ilave ederek yufkayı rulo şeklinde kapatın. Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getirin. Böyle 12 parça gül şeklinde hazırlanmış yufkayı bir fırın tepsisine dizin. Üstlerine yoğutlu harçtan sürün. Susam ve çörekotuyla süsleyin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages