Patates Salatasi Tarifi - Sofra Yemek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Şubat 2014 Cumartesi

Patates Salatasi Tarifi - Sofra Yemek

Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik bbbb tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.







Özellikle 5 çaylarının vazgeçilmez ikramı olan patates salatası tarifini bir de bizim tarifimizle denemelisiniz. Patates salatası tarifi yaparken benim dikkat ettiğim bir iki nokta var. Örneğin asla patatesleri çok küçük doğramam zira çok küçük doğranırsa karıştırma esnasında daha çok ufalanabiliyor. Bunun yanında pişen patatesleri kesinlikle sıcakken doğramam. Soğumasını bekler ardından doğrarım. Böylece sıcakken doğrandığında hamur gibi parçalanmasını önlemiş oluyoruz. Patates salatası sos için siz isterseniz nar ekşisi koyamayabilirsiniz. Sadece limon suyu da yeterli oluyor ancak nar ekşisinin tadı patates salatası tarifine çok yakışıyor.

Patates salatası tarifi malzemeleri



  • 4 tane patates

  • 2 tane domates

  • Yarım demet maydanoz

  • 4 dal yeşil soğan

  • 1 tane kuru soğan

  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber

  • 1 limonun suyu

  • Yeteri kadar tuz, zeytin yağ ve nar ekşisi

Patates salatası tarifi


Patates salatası tarifi ‘ni yapmaya başlarken öncelikle kabuklarını hiç soymadan yıkadığımız patatesleri bir tencereye alıp, üzerine 2 parmak kadar çıkacak su ekleyip bir çimdik de tuz atıp, kaynamaya bırakıyoruz. Patatesler haşlanırken, salata için diğer malzemeleri hazırlıyoruz. Domatesleri yıkayıp kabuğunu soymadan küp küp doğruyoruz. Maydanozu çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz. Kuru soğanı küp küp doğruyoruz.

Doğradığımız salata malzemelerinin hepsini büyük bir karıştırma kabının içine alıyoruz. Patatesler pişince, kabuklarını soyup, soğuması için kenara bırakıyoruz. Patatesler soğuduktan sonra küp küp doğruyoruz ve salata malzemelerinin içine koyuyoruz. Tüm malzemelerin üzerine tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber, limon suyu ve nar ekşisini ilave edip karıştırıyoruz. Böylece patates salatası tarifi hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages