Nutellali Çörek ve Pazar Kahvaltisi Deneyin - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Şubat 2014 Pazar

Nutellali Çörek ve Pazar Kahvaltisi Deneyin

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen pasta kek tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.




 


 


 






Şeklini yabancı bir sitede görüp, kendime göre ölçülerle yaptım, tavsiye ederim:))
Malzemeler :
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılır.)
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
7 yemek kaşığı eritilip soğutulmuş tereyağı
1 paket instant maya
3-4 su bardağı un
1 çimdik tuz
yeterince nutella

Yapılışı :
3 su bardağı un yoğurma kabına alınır, üzerine toz maya, şeker ve bir çimdik tuz eklenip karıştırılır ve ortası havuz gibi açılır. Yumurtalar kırılır, birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır. Unun ortasına yumurtalar ve süt eklenip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur, gerekirse un eklenir. Hazırlanan hamurun üzeri  streç film ile kaplanıp iki katı oluncaya kadar mayalandırılır. Mayalanmış hamur 4 parçaya bölünüp beze yapılır, her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılır, aralarına nutella sürülerek (kenarlarında hafif boşluk kalacak şekilde sürülür.) üst üste yerleştirilir, son kat boş bırakılır. Hamurun tam ortasına bir fincan veya bardak yerleştirilip önce +, sonra X şeklinde kesilip 8 adet üçgen elde edilir, daha sonra her üçgen tekrar kesilerek toplamda 16 adet üçgen parça kesilir. (Hamurun ortası kesilmeyecek) Üçgen parçalardan ikisi aynı anda tutularak dışa doğru (ters yöne) çevrilir, sonra tekrar çevrilerek uçları birleştirilir. Bütün üçgen parçalar için de aynı işlem uygulanarak hamura çiçek şekli verilir. (Anlatması biraz zor oldu, umarım fotoğraflar yardımcı olur.) Bir süre daha mayalanması için bekletildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.



 Balkabaklı Kek






Kahvaltı Menüsü:
Peynir tabağı (örgü, kaşar, eski kaşar, ezine, çörek otlu köy peyniri)
zeytin (Soslu siyah ve kırma yeşil zeytin)
kekikli taş baskı zeytin yağı
patates kızartması
salçalı sosis
sodalı börek
Nuetallalı Çörek
Balkabaklı kek
Reçeller (patlıcan, bergamut, karpuz kabuğu, şeftali, karadut, cennet hurması)
yeşillik tabağı (domates, salatalık, yeşil biber, kapya biber, roka, maydanoz, dereotu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages