Lezziz Siyah Havuçlu Rulo Salata Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

1 Şubat 2014 Cumartesi

Lezziz Siyah Havuçlu Rulo Salata Tarifi

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen salata tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.




 





Rulo havuç salatasını ilk burada görmüştüm. Orijinal tarifte ufak değişiklikler yaparak siyah havuçla denedim; pembe ya da daha açık bir renk elde etmek istemiştim ama oldukça koyu bir renk ortaya çıktı.

Malzemeler :
1 kg siyah havuç
4 adet yumurta
5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına sürmek için ;
200 gr. labne peyniri
1 tutam dereotu
3-4 yaprak roka
1 tutam maydanoz
1 diş ezilmiş sarımsak

Yapılışı :
Havuçlar rendelenip az yağda pişinceye kadar kavrulur. 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir. Tuzu ayarlanıp ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Yumurtalar kırılıp sarısı ve beyazı ayrılır. Yumurta aklarına bir çimdik tuz atılarak mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpılır. (Çırpma kabı ters çevrildiğinde akmayacak kıvamda olacak)
Yumurta sarıları ve un havuç püresine eklenip blenderdan geçirilir, yumurta akları azar azar eklenip tahta bir kaşıkla akları söndürmemeye dikkat edilerek karıştırılır.
 Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine düzgünce dökülür, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarır çıkarmaz yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirilip soğumaya bırakılır.
Yeşillikler yıkanıp ince ince kıyılır; ezilmiş sarımsak ile birlikte labne peynirine eklenip karıştırılır.
Soğumuş olan havuçlu rulo açılır ve üzerine peynir karışımı sürülür ve tekrar rulo olarak sarılır. Hazırlanan rulo Streç film ile sarılıp bir gece buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages