Bugün sizlere yepyeni leziz çorba tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik sebze çorbası tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.






MALZEMELER:

3 patates,

2 pırasa,

3 havuç,

3 yaprak lahana,

1 kereviz,

2 kaşık yağ,

1 kaşık un,

4 bardak et suyu (veya su),

1 baş soğan,

salça,

tuz

su.




YAPILIŞI:

Önce sebzeler temizlenir, yıkanır. Sonra ufak ufak doğranır. Sonra da sıra ile şu işlemler yapılır.

• Tencereye yağ ve kıyılmış soğanlar konulup, hafifçe kavrulur.

• Soğanlar hafif pembeleşince, üzerine 1 kaşık un dökülüp 1-2 kere karıştırılır.

• Sebzeler üzerine dökülüp, kaynatılır.

• Sebzeler ezilecek yumuşaklığa gelince, süzgece boşaltılıp, ezilir.

• Tekrar tencereye konulup, kaynatılır.

• Sütlü (veya limonlu) terbiye hazırlanır, üzerine dökülüp servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top