Krem Peynirli Kuğular Aperatif Yemekler - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Şubat 2014 Cuma

Krem Peynirli Kuğular Aperatif Yemekler

Pratik lezzetli aperatif tarifleri, aşçılar ile ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli aperafir yemek tarifleri ve mutfak sırları ile yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler için kaçırılmayacak paylaşımlar sunuyorum.








Tarifi Oktay Usta'dan aldım. Krem peynir yerine baharatlarla tatlandırılmış başka peynir çeşitleri ya da yoğurtlu salatalardan koyabilirsiniz. Ben yoğurtlu patlıcan salatası ile denemeyi düşünüyorum.



Malzemeler:
Hamur için,
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gr. Margarin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yumurta

İç harcı için:
Krem peynir

Yapılışı :
Bir tencereye su, margarin, tuz ve toz şeker dökülerek kaynatılır. Su kaynar halde iken un bir hamlede dökülür. Tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak 3-4 dakika pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca yumurtalar birer birer kırılıp iyice yoğrulur. ( Hamur ilk başta biraz dağılır gibi oluyor, kıvamı tutuncaya kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamı koyu ama torbadan sıkılabilir halde olmalı.) Krema torbasının ya da pompasının ucuna orta boy düz uç takılıp hazırlanan hamur doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkılır. ( Profiterol sıkar gibi başlayıp, kendimize doğru çekerek bitiriyoruz. Başlangıç yeri yüksek bitiş yeri incelerek kuğu şeklini veriyoruz.) Hamurun bir kısmıyla kuğuların kafasını oluşturmak için torbaya düz ince bir uç takılır ve başka bir tepsiye S şeklinde sıkılır. (son kıvrımını biraz düz bırakmak gerekiyor.) Kuğular önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Fırının kapağı bir süre hamurun sönmemesi için açılmaz. Fırından çıkınca kuğuların gövdesinin üst kısmı kesilip, içine krem peyniri sıkılır. Kesilen parçalar ikiye bölünüp, kuğunun kanatları olacak şekilde batırılır. Son olarak kafa bölümü batırılarak servis tabağına yerleştirilir. Yeşilliklerle kuğuların çevresi süslenebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages