Konken Böreği Resimli Kolay Tarifim 2014



Her ne kadar adı böreksede bu poğaçayı ilk önce Yetur'la lezzetler sevgiliYeşim'de görmüştüm, not etmiştim. Sonra unutmuşum. Daha sonra Hayat Cafe sevgili Meliha yaptı. Aklıma tekrar düştü. Ben de Hayat Cafe'de görüdükten sonra denedim. Gerçekten nefisss oldu. Bayıla bayıla yedik. Teşekkürler Yeşim'cim, Meliha'cım.


Acaba neden poğaçaya börek demişler ? Merakta ettim açıkçası. Konken oynayan hanımların pek bir vakti yoktu da kolaycacık bu poğaçayı mı yapıyorlardı acaba ? Anneme sormak lazım :)

Tarifde herhangi bir oynama yapmadım. Aynen uyguladım.

Malzemeler:


  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı poğaçaların üstü için ayrılacak)

  • 1 türk kahvesi fincanı yoğurt

  • 1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ

  • 125 gr tereyağ

  • kabartma tozu

  • az tuz

  • ele yapışmayacak yumuşak kıvam alıncaya kadar un
Üzerinin sosu için


  • 1 yumurta sarısı

  • 1 yemek kaşığı süt

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:


  1. Un hariç tüm malzemeyi elinizle birbirine iyice katın. Sonra unu azar azar ekleyin. Elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un katmayı bırakın. Güzelce yoğurun ve 3 parçaya ayırın.

  2. Her parçayı elinizle büyük tabak boyutunda açın. Önce artı sonra çarpı şeklinde 8 adet üçgen elde edeceksiniz. (yani hamuru önce 4 ayırıp, sonra her dört parçayı 2'ye ayıracaksınız) Her üçgeni kalın tarafından başlayarak elinizle yumuşak bir şekilde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

  3. Sonra sosu çırpıp ve poğaçaların üstüne sürün. 180 derecede üstüleri kızarana kadar pişirin. Gerçekten sünger gibi puf puf poğaçalarınız oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top