Babam zeytinyağlı sarmalara ambalajlı pilav der :)) Ben de bu amaçla lahana sarmayı ambalajından çıkardım ve ambalajı da içine kattım :))
Soracaksınız tabii ki tam olarak lahana sarması gibi oldu mu diye ? Tabii ki tam olarak onun verdiği tadı vermedi. Ondan bir gömlek aşağıda oldu. Ama yine de güzel oldu. En önemlisi de pratik oldu.

Malzemeler:


  • Lahana sarması yapmak amaçlı ayrılmış lahana yaprakları (15 adet civarı)

  • 1 büyük soğan

  • 2 su bardağı pirinç

  • 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı

  • 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane

  • 1/4 demet maydanoz

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 bardak su

Yapılışı:



  1. Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ılık suda bekletin.

  2. Soğanları yemeklik doğrayıp , zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun.

  3. Lahanaları 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.

  4. İçine pirinci ve lahanaları atın ve karıştırmaya devam edin.

  5. 3 bardak suyu ve kuş üzümleri dahil tüm baharatları ve maydanozu ilave edin.

  6. Suyunu çekince yani 10 dakika içinde pişmiş demektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top