Kandil Simidi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19 Şubat 2014 Çarşamba

Kandil Simidi



Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin (A.S.)Doğum Günü Hepimize Kutlu Olsun!


Bu vesile ile şimdi kandil simidi yaptım bende. Evim miissss gibi mahlep koktu. Geçen kandilde de bir tepsi kandil simidi yapıpta Ata'ya sadece 1 adet kalınca haklı olarak kıyamet kopmuştu. Bu sefer ona beş adet bıraktım. :)))



Malzemeler:



  • 125 gr margarin ve 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 3 kaşık dolusu yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve toz şeker

  • kabartma tozu, alabildiğine un

  • 1 adet yumurta, susam, çörek otu, haşhaş tohumu (hangisi varsa)

Yapılışı



  1. Margarini eritin, sıvı yağı, yoğurdu, mahlebi, tuzu, şekeri , unu ve unun üzerine kabartma tozunu katın. Kulak memesi kıvamında yoğurun. Sert bir hamur olmasın sakın.

  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle rulo yapın. Uçlarını birleştirip halka yapın.

  3. Önce beyazı ve akı çırpılmış yumurtaya batırıp daha sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin. Önce bir kaç halka yapın. Sonra yumurtaya batırın. Çünkü halkalar yumurta batırınca çok yumuşuyor (yumurtanın beyazından dolayı) Özenle tepsiye koyun. Şekil açısından :))

  4. Çörek otlu ve haşhaşlılar için halkaları tepsiye dizdim. Üstüne yumurta karışımını sürdüm. Sonra çörek otunu ve haşhaşı serpiştirdim.

  5. 180 derecede ısınmış fırında 10 dakika pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages