Ispanak Pirasali Ev Böreği Tarifi Resimli - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19 Şubat 2014 Çarşamba

Ispanak Pirasali Ev Böreği Tarifi Resimli


İnsan neden en çok yaptığı böreğin tarifini vermez bilemiyorum. Benim en sık yaptığım ve bayıla bayıla yediğimiz bir börek tarifi karşınızda efenim :)

Malzemeler :


  • 5 adet yufka

  • 1 bardak süt

  • 3 çorba kaşığı dolusu yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 adet yumurta

  • susam yada haşhaş tohumu

  • İçi için: 750 gr. ıspanağın yaprakları , 1 demet pırasanın yeşil yaprakları ( beyaz kısımları ile yemek yapıyorum) tuz ve karabiber

    Yapılışı:



    1. Pırasaları yemeklik soğan gibi doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Hafifçe sararmaya başlayınca üstüne doğradığınız ıspanak yapraklarını atın ve onları da sularını bırakıp çekene kadar pişirin. Tuzunu karabiberini katın.

    2. Şimdi yufkaları ıslatacağımız karışımı hazırlayalım. Bu karışımı çoğu börekte kullanırım ben. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.

    3. Tepsiyi yağlayın yada yağlı kağıt koyun. Tepsiye 1 adet yufka serin, üstüne sıvı karışımla ıslatın. 2. yufkayı koyun sıvıyağlı karışımdan koyun. 3. yufkayı koyun yine sıvı karışından koyun. İçi 3. katın üstüne serin. Tekrar yufka tekrar sıvı karışım, son kat yufka ve üstüne yumurta , susam çörek otu serpin. 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here

    Pages