Hem de Ne Ohhh Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Şubat 2014 Perşembe

Hem de Ne Ohhh Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi

İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen pasta tarifleri sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.





 

Daha önce yayınladığım kabaklı rulo pasta tarifinde değişiklik yaparak yaptım; 2. kez yaptığımda ortasına muz koydum, çok yakıştı ama muzlu halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.

Malzemeler :
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
  1 çimdik tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi (haşlanmış ıspanak yaprakları robotta çekilecek)
 3 yemek kaşığı su

Krema;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket kremşanti

Yapılışı :
Un, kabartma tozu ve tuz bir kapta karıştırılır. Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınıp; şeker eriyinceye kadar çırpılır, ıspanak püresi ve su eklenip karıştırılır. Unlu karşım eklenip hafifçe çırpılır. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın (büyük fırın tepsisi kullanın, tepsi küçük olursa hamur kalın olacağından rulo olmaz, kek kırılır.) tesisine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 13-15 dakika pişirilir.  Sıcakken yağlı kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarılıp soğumaya bırakılır.
Bir tencerede un, şeker, nişasta ve süt karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Soğuyunca toz kremşanti eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Kek rulosu açılıp üzerine krema yayılır, isteğe göre muz yerleştirilip, tekrar rulo şeklinde sarılır ve buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat (bir gece) bekletilip dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzeri krema ve nar taneleri ile süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages