Annem Bursa'ya taşındı. Eşyalar geldi. Yerleşildi falan. Taşınmak ne kadar temizlikte olsa bir o kadar da yorgunluk.

Tabii bu arada biraz bloğumdan uzak kaldım :(

Yemesi çok güzel bir tarif. Denemenizi öneririm.

Malzemeler:

Taban için :


  • 4-5 adet orta boy havuç

  • 1 paket eti burçak

  • 1 aida çay bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı ceviz

  • 1 yemek kaşığı dolusu tarçın
Muhallebisi için:


  • 1 litre süt

  • 1 su bardağı dolusu şeker

  • 1 su bardağı dolusu un ve nişasta ( 2/3 un, 1/2 nişasta)

  • 1 paket toz krem şanti

  • Üstüne neskafe
Yapılışı:


  1. Havucu rendeleyin ve toz şekerle pişirin. Piştikten sonra sıcak sıcak içine elinizle kırılmış ceviz, yine elinizle kırılmış büskivi ve tarçın katın. Borcama ( 28 x 16 gibi ) dikdörtgen borcama dökün. Elinizle bastırın ve düzleştirin.

  2. Krem şanti hariç diğer tüm malzemeden muhallabinizi pişirin. Pof pof pişince altını kapatın. İçine toz krem şantiyi dökün ve el blandırı ile 3-4 dakika çırpın.

  3. Muhallebiyi havuçlu tarçınlı karışımın üstüne dökün ve soğuyunca toz neskafe, kakao veya parça çikolata ile süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top