Galeta Unlu Kıymalı Cevizli Börek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19 Şubat 2014 Çarşamba

Galeta Unlu Kıymalı Cevizli Börek




Arkadaşım Pevin'in yaptığı nefis bir börek. Valla biz bayıla bayıla yedik. Sizlerinde seveceğiniz umuyorum.



Malzemeler:



  • 5 adet yufka ( 20 adet çıkıyor)


  • 300-350 gr. kıyma


  • 1 su bardağı ceviz


  • ?1 büyük soğan


  • maydanoz


  • karabiber , tuz


  • yufkaları ıslatmak için sıvıyağ ve su karışımı,


  • üstüne içine yumurta sarısı kırılmış sıvıyağ ve su karışımı ve galeta unu

Yapılışı:



  1. Öncelikle içini hazırlıyoruz. Ben önce kıymayı kavururum çünkü bizim evdekiler çok kavrulmuş seviyor. Sonra içine yemeklik doğranmış soğanı atıyoruz. Soğanlar ve kıymalar kavrulunca içine ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve elle kırılmış cevizimiz katıyoruz. Eğer cevizin ağzınıza gelmesini sevmiyorsanız rondo ile çekebilirsiniz.


  2. 2 parmak eninde yağ ve 4 parmak eninde su olacak şekilde bir kapta sıvısını hazırlıyoruz. ( Aslında göz kararı da ben miktar vereyim dedim :)). 1 yufkayı tam daire seriyoruz. (Komple açıyoruz) Bu yufkayı sıvı ile ıslatıyoruz. Sonra tam ortadan ikiye katlıyoruz. Yani 1 yarım ayımız oluyor. Sonra  yarım ayı 4 eşit parçaya bölerek 4 adet üçgen elde ediyoruz. Bunu tüm yufkalara uyguluyoruz.


  3. Yufkanın geniş kenarına kıymalı harcımızı koyuyoruz. Gevşek bir şekilde sarıyoruz. Sardığımız yufkayı sıvıyağ su ve 1 yumurta sarısından yaptığımız sıvıya batırıyoruz. Sonra galeta ununada batırıpher yanını galeta unu yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages