Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki yemek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik yaprak sarma tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.





Malzemeler:
İki su bardağı pirinç,
İki orta boy soğan,
Bir tatlı kaşığı tarçın,
Bir yemek kaşığı nane,
Bir tatlı kaşığı yeni bahar,
Bir tatlı kaşığı kara biber,
İki yemek kaşığı dolmalık fıstık,
Bir su bardağı zeytinyağı.
Yarım limon.

Tarif:
Bir su bardağı zeytinyağını tencereye koyun. Fıstığı da ekleyip kavurun. Soğanı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuzu da ekleyerek karıştırın. Soğanlar pembeleşince iki su bardağı pirinci ekleyin. Pirinci bir süre kavurduktan sonra baharatları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kavurmaya devam ederken yarım limon da ekledikten sonra bir su bardağı sıcak su ilave edin. Ardından kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha pişirmeye bırakın. İyi bir yaprak sarma yapabilmek için yaprakların çok kalın ve çok damarlı olmaması son derece önemlidir. Genellikle yaprağın orta boy olması tercih edilir. Salamura yaprakları 10 dakika kadar sıcak suda haşlayın. Daha önceden hazırlanan dolma harcını yaprağın içine koyarak ince ve uzun bir şekilde sarın. Sarma işlemi sırasında isterseniz yaprakların saplarını koparabilirsiniz. Yaprakları tek tek sardıktan sonra tencereye yerleştirin ve içine iki yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ettikten sonra orta ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Pişirme sırasında yaprakların üzerine tabak koyulabilir. Genellikle tabak koyulmasının sebebi pişirme sırasında yaprakların yoğunluğu suyun yoğunluğundan daha az olacağından suyun üzerine yükselmesini engellemektir. Soğumasını bekledikten sonra limon ile birlikte servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top