Pratik lezzetli aperatif tarifleri, aşçılar ile ev hanımları tarafından hazırlanmış resimli aperafir yemek tarifleri ve mutfak sırları ile yapılışları videolu anlatımlarım ile sizler için kaçırılmayacak paylaşımlar sunuyorum.



Harika ve pratik bir atıştırmalık. Tarifinde ölçü vermedim, damak tadına ve kişi sayısına göre malzemelerin miktarı ayarlanabilir.

Kolay Kumpir


Malzemeler :

patates

Bezelye

havuç

mısır konservesi

kornişon turşu

pancar turşusu

biberli yeşil zeytin

sosis

kaşar rendesi

tereyağı

ketçap, mayonez, tuz


Yapılışı :

Patatesler haşlanır, sıcakken soyulup çatalla ezilir. Tereyağı, rendelenmiş kaşar ve tuz eklenerek iyice karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine yayılır. Üzerine haşlanmış havuç, (Küp doğranmış) bezelye, yine haşlanıp yuvarlak doğranmış sosisler ve dilimlenmiş biberli yeşil zeytinler yayılır. Kaşar rendesi serpilerek kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Fırından alınca minik doğranmış kornişon turşu, pancar turşusu, mısır taneleri, ketçap ve mayonezle süslenir. Üzerine istediğiniz salatayı (kısır, makarna salatası, vb.) veya turşuyu koyabilirsiniz.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top