Ev Yapimi Sosyete Mantisi Tarifi - Sofra Yemek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2 Şubat 2014 Pazar

Ev Yapimi Sosyete Mantisi Tarifi - Sofra Yemek

Bugün sizlere yepyeni hayalinizdeki hamurişi tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik sosyete mantı tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.







Sosyete Mantısı



Malzemeler;

2 adet yufka

250 gr kıyma

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber, kırmızı biber

Sarımsak

Maydanoz, dere otu



Üzeri için;

Yoğurt, tereyağı



Yapılışı;

Sıvı yağda yemeklik doğradığınız sarımsak ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin suyunu salıp çekene kadar karıştırın. Salçasını ve baharatlarını ekleyerek harcı birbirine yedirin. Ocağı kapatmadan maydanoz ve dere otunu ekleyip bir iki kez daha karıştırın ve ocaktan alın.

Yufkaların ikisini üst üste serin. Yufka haşlanacağı için aralarına birşey sürmeye gerek yok. Ortadan ikiye yarım ay şeklinde katlayın. Geniş kenara kıymalı içi uzunlamasına her tarafına gelecek şekilde koyun. Kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın.Temiz bir tülbente veya mutfakta peynir, yoğurt süzmek için kullandığınız ince bir beze yufkayı sarın. Geniş bir tencerede suyu bir kaç kaşık tuzla beraber kaynamaya bırakın. Makarna haşlar gibi... Tülbentli yufkanızı C şeklinde kaynayan suya bırakın 5-6 dk. sonra ters çevirerek öteki tarafını haşlayın. Toplam 10 - 15 dakika. Daha sonra kenara alıp tülbentinden ayırın.Mantı için yoğurdunuzu iser sarımsaklı ister sade hazırlayın. Tereyağını eritin, isterseniz kırmızı toz biberle yağınızı renklendirebilirsiniz. Ben kırmızı pul biber kullandım.

Kenarları yüksek bir kabın içine mantınızı alın. Yoğurdu her tarafına dökün. Erimiş tereyağını üzerine gezdirin, dilimleyerek sıcak servis yapın.



Anlatması belki biraz uzun sürdü ama aslında acil durumlar için pratik ve çok lezzetli bir ana yemek dahi diyebiliriz. Bu mantının değişik versiyonları da var. Fırında gül böreği şeklinde pişirilip yoğurt ve tereyağıyla servis edileni vs. Artık canınız nasıl isterse..



Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages