Ev Yapimi Patatesli Üçgen Börek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Şubat 2014 Perşembe

Ev Yapimi Patatesli Üçgen Börek Tarifi

Sizlere yepyeni hayalinizdeki börek tarifleri ile artık bir tık ötenizdeyiz. Şimdi size pratik patatesli börek tarifi sunuyoruz ve yemek pişirmenin püf noktaları ile leziz yemekleri artık yapmak çok kolay.

type='html'>İşte veda yemeğinden resimleyebildiğim 3. ve son yemek. Patatesli üçgen börek, yapması çook kolay, tadı enfes. İç malzemesini değiştirip peynirli, kıymalı ya da ıspanaklı yapabilirsiniz.


Malzemeler:

3 adet yufka
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt

içi için:
4 orta boy patates
1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Patatesleri haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağda kavurup salçayı ekleyin. Haşlanan patateslere tuz atıp iyice ezin. Soğanlı salçalı karışımı patateslere ekleyip iyice karıştırın. Böreğin içi hazır. Yufkaları tam olarak açıp ortadan ikiye kesin. Dört parmak kalınlığında şeritler kesin. Yumurta, yoğurt, yağ ve sütü çatalla iyice karışana kadar çırpın. Şeritlere sırasıyla fırça yardımıyla
bu karışımdan daha sonra patatesli harçtan koyup üçgen şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizip üzerine yoğurtlu harçtan sürün. Ben susam ve çörekotu karışımından da biraz serptim. 20 dakika 200 derece fırında pişirin. 5 dakika da fırının en üst sırasında üzerlerinin kızarması için pişirin. Çıkarıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages