Ot yemeklerini severek yemenin yanında sağlıklı olduğunu düşündüğüm için çokça pişiririm.Ebegümecileri pazardan aldım. Daha sonra yemekbiz yahoo grubumda ebegümecileri kendimizin toplamasının daha doğru olduğu, eğer pazarcıya güvenirsek pazardan da alınabileceği yazıldı. Ebegümeci çok temiz olmayan yerlerde de yetişebiliyormuş. Ama ben yemeği yapmıştım bile ve üstüne üstlük afiyetle de yemiştik.




Malzemeler:


  • 1 büyük bağ ebegümeci

  • 1 büyük soğan

  • 3-4 diş sarımsak

  • 2 kaşık kadar domates suyu

  • 1 avuç dolusu pirinç

  • Zeytinyağı, tuz

Yapılışı:



  1. Ebegümecileri yıkayıp tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika kadar bekletin.

  2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları 3-4'e bölün. Doğradığınız ebegümecileri, soğanı, sarımsakları, pirinci, domates suyunu, tuzu ve üstünde su görünecek kadar suyu ilave ederek kısık ateşte pişirin.

  3. Yemek piştikten ve altını kapattıktan sonra üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top