Taze fasulyeye bayılırım. Bir çok denemeden sonra yapılan en güzel zeytinyağlı taze fasulye yemeğinin, tüm malzemlerinin tamamen çiğden ve tamemen susuz olarak kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilerek yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Çok uzun zamandır taze fasulye yemeğini bu şekilde yapmaktayım ve gelen bayılıyor arkadaşlar.


Aslında tarif bitti ama biz yine ayrıntıları yazalım.



Malzemeler:


  • 1 kilo taze fasulye

  • 4 adet orta boy veya 3 adet büyük domates (kısaca bol domates)

  • 1 büyük boy soğan veya 2 orta boy soğan (kısaca bol kuru soğan)

  • 4 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı taze fasulye

Yaplışı:



  1. Fasulyeleri yıkayıp, uçlarını kesip, 2'ye 3'e ayırıyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın.

  2. Zeytinyağı hariç tüm malzemeyi çiğden bir tencereye doldurun. Kaynama sesi gelene kadar hızlı ateşte (yaklaşık 3-4 dakika) sonra tamamen kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar (yaklaşık 2.5 - 3 saat ) pişirin. Piştikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı koymayı unutmayın. (Ben bazen unutuyorum ve tamamen yağsız yiyiyoruz. )

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top