İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen tatlı tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.



Balkabaklı tariflere devam:))

Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çimdik tuz
1 su bardağı toz şeker
3/2 su bardağı balkabağı püresi
1 su bardağı iri doğranmış

Krema;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket kremşanti

Yapılışı :
Un, kabartma tozu, tarçın ve tuz bir kapta karıştırılır. Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınıp; şeker eriyinceye kadar çırpılır, kabak püresi eklenip karıştırılır. Unlu karşım eklenip hafifçe çırpılır. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın (büyük fırın tepsisi kullanın, tepsi küçük olursa hamur kalın olacağından rulo olmaz, kek kırılır.) tesisine dökülür. Üzerine ceviz serpilerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 13-15 dakika pişirilir. Pişen kek kağıt havlu üzerine ters çevrilir ve yağlı kağıt dikkatlice sıyrılır. Sıcakken kağıt havlu ile birlikte rulo şeklinde sarılıp soğumaya bırakılır.
Bir tencerede un, şeker, nişasta ve süt karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Soğuyunca toz kremşanti eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Kek rulosu açılıp üzerine krema yayılır ve tekrar rulo şeklinde sarılıp buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat (bir gece) bekletilip dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpilir.

Afiyet olsun.

1 yorum:

 
Top