İnternet ortamında ev hanımları tarafından en çok aranan ve tavsiye edilen yemek tarifleri sitesi olarak sizlere her gün farklı ev yemek tarifleri ile muhteşem paylaşımlar sunmaya devam ediyoruz.





Malzemeler :
7-8 adet orta boy kereviz
2 adet kuru soğan
1 adet portakal
1 adet limon
yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
3 küp şeker
tuz
yeterince su

Yapılışı :
Kerevizlerin kabukları soyulur ve yıkanır. İçleri oyulup limonlu suda bekletilir. Zeytinyağının yarısı bir tencereye alınıp ısıtılır, yemeklik doğranmış 1 adet kuru soğan eklenip rengi değişinceye kadar kavrulur. Vişne taneleri ve su eklenir. Limonlu sudan çıkarılmış kerevizler tencereye dizilir, 2 küp şeker atılıp tuzu ayarlanır ve kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kalan zeytinyağı başka bir tencereye alınır ve yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. 1 adet portakalın suyu, yarım limonun suyu ve 1-2 çay bardağı su eklenir. Kerevizlerin içinden boşaltılan kısımları tencereye alınır. (Ben içinden çıkanlar haricinde bütün bir kerevizi de dilimleyip ekledim) 1 küp şeker ve tuz eklenip pişirilir. Kerevizler yumuşayınca suyu süzülüp blender yardımı ile püre yapılır ve vişneli kerevizlerin içine doldurulur. (Krema pompası kullanabilirsiniz.) Üzeri kereviz yaprakları ile süslenip soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top