Pekmezli Çörek Tarifi Hadi Başlıyoruz - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ocak 2014 Pazar

Pekmezli Çörek Tarifi Hadi Başlıyoruz


Hanımlar evde boş oturmayın haydi şimdi pekmezli çörek yapalım hazırmısınız.









malzemeler


  • 3 tane yumurta

  • 2 su bardak ilik süt

  • 1 su bardak sivi yag

  • 1 su bardak toz seker

  • 2 tane vanilya sekeri

  • 1 tane kabartma tozu

  • 1 tane 40 gramlik yas maya

  • aldigikadar un
ic harci icin malzemeler


  • 1,5 su bardak üzüm pekmezi

  • 200 gram cekilmis findik

  • yarim su bardak ceviz ici 
hazirlanisi


  • Hamurumuzu ilk önce yuguralim.Yumurta ilik süt ,sivi yag,ilk önce karistirin ve diyer malzemeleride icersine katip yugurun.

  • Yumusak bir hamur üzerini kapatip mayalanmaya birakalim.

  • Pekmez ,ve findigi iyice karistirin

  • Cevizi dise dokunur cekin makinadan veya kiyin.

  • Hamurdan iki beze yapip tezgahin üzerine sivi yag sürün hamur yapismasin diye .

  • Merdane ile hamurunuzu uzunlamasina acin.

  • Pekmezli harnizin yarisini üzerine döküp sürün cevizinde yarisini üzerine serpistirin.

  • Rulo yapip 1 parmak kalinliginda kesin bicakla .

  • Üzerine hicbirsey sürmeye gerek yok pekmezin sayasinde nar gibi kizariyor.

  • Tepsiye siralayin önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here

    Pages